De lekkere temperaturen laten nog even op zich wachten. Maar het is zomer. En juist in de maanden juli & augustus krijgen wij vaak de vraag of het ondergaan van een peeling mogelijk is in de zomer. Ons antwoord is: JA, dat is zeker mogelijk! Peelings worden wereldwijd uitgevoerd, óók in warme, zonnige landen. Je kunt dus het hele jaar door veilig een peeling ondergaan. Ongeacht of het nu zomer of winter is. Wil jij weten welke peelings het meest geschikt zijn in de zomermaanden? Welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen en waar je rekening mee moet houden? Lees dan verder. Want in deze blog bespreken we alle in’s en out’s van een peeling in de zomer.

Waarom is een peeling in de zomer nodig?

Juist in de zomer is er bij ons veel vraag naar een boost voor de huid. Dit is niet vreemd als je je bedenkt wat de zon met jouw huid doet. De straling zorgt voor een verdikking van de epidermis (de bovenste laag van jouw huid) en activeert de pigmentcellen om pigment aan te maken. Dit is het natuurlijke afweermechanisme van de huid om bescherming te bieden tegen de UV stralen. De verdikking van de epidermis en de stimulatie van pigmentcellen leiden vaak tot meer verstopte poriën, pigmentvlekken, een grauwere tint en veroudering van de huid. Helaas verergert teveel zon ook acne.

Voor iedereen die met iets van bovenstaande stoeit is een peeling zeer aan te raden. Maar ook voor iedereen die stralend op vakantie wilt gaan. Want een peeling is namelijk de perfecte voorbereiding op de zomerzon.

Welke peelings zijn er mogelijk?

Laten we beginnen met dat alle peelings waar wij mee werken (chemisch en cosmetisch) dusdanig zijn samengesteld dat veiligheid en resultaat voorop staat. De peelings zijn geschikt voor alle klimaten en alle etnische bevolkingsgroepen. In theorie is dus elke peeling mogelijk. Echter het grootste verschil t.o.v. warmere klimaten is dat wij Nederlanders over het algemeen niet kunnen wachten om van de zon te gaan genieten. De warmte op onze huid te voelen en die bleke winterkleur in te ruilen voor een mooi zomers tintje. Daarom adviseren wij in de zomermaanden het liefste een peeling die de huid vernieuwt zonder deze te verdunnen. Kortom: mooie resultaten, met weinig gedoe. Peelings die in deze categorie vallen zijn:

  • O² Lift; twee bijzondere elementen – een speciale enzymatische peeling en het uniek bruisende zuurstofmasker – zorgen direct voor een frisse en stralende huid.
  • Ormedic Lift; deze peeling is een combinatie van pompoen, mango, papaya, fruitenzymen en peptiden in een aloë vera gel-substantie. Deze behandeling – zonder zuren – brengt de huid terug in balans en herstelt en vernieuwt de huid. Tegelijkertijd worden de aanwezige stamcellen van de huid weer opgeladen die verantwoordelijk zijn voor een jonge stralende en gezonde huid. Heerlijk in de zomer!
  • Signature Facelift; de Signature Peel is een revolutionaire 4-layer facelift waarbij jouw huid er na één behandeling al anders uitziet. Vitamine C en zachte maar krachtige enzymen, versnellen de celvernieuwing en ze verfrissen, verstevigen en lichten de huid op. Daarbij krijgt jouw huid een megahydratatie van puur hyaluronzuur. Ook goed ter behandeling van de droge/gedehydrateerde huid en rosacea.

Deze peelings zijn voor alle huidtypen geschikt, geven allen een liftend effect aan de huid en hebben geen hersteltijd nodig. Bij twijfel is er een geruime keuze aan IMAGE Facials, behandelingen zonder peelingvloeistof, maar mét de overige diepwerkende cosmeceuticals.

Wil je toch graag een iets intensievere peeling? Kies dan minimaal 10 dagen voor jouw vakantie voor de Bio Kruidenpeeling. Deze peeling op basis van kruiden dringen door tot de onderste huidlaag waar zij de celdeling stimuleren. Normaal regelt het lichaam dit zelf binnen ongeveer 28 dagen. Dit proces wordt met de Bio Kruidenpeeling versnelt naar 10 dagen. Perfect bij acne, littekens, huidveroudering, pigmentatie en een doffe / slechtdoorbloede (rokers) huid. Het resultaat is een mooier, diepe, sneller en egale gebruinde huid wanneer je op vakantie bent.

De voorbereiding

Om de werking van de peel te optimaliseren en het herstel van de huid goed te laten verlopen, adviseren wij in de weken voorafgaand aan de behandeling een speciale cleanser voor thuis. Dit product bevat o.a. een percentage glycolzuur om de huid vóór de peeling al te exfoliëren en hydrateren, waardoor de peeling nog mooier zijn werk kan doen. Tijdens deze voorbereidingsperiode zie je al een verbetering aan jouw huid. Ook is het belangrijk dat je tot 2 weken vooraf aan de behandeling niet onder de zonnebank gaat of wordt bloot gesteld aan teveel zonlicht (dus niet bakken op het strand).

Nazorg

Het is zeer belangrijk om na een peeling je huid dagelijks goed te beschermen met een zonnebrandcrème bestaande uit minimaal factor 30. Ook als de zon niet zichtbaar schijnt, is het belangrijk dat je dit elke dag doet. Een peeling zorgt er namelijk voor dat jouw huid gevoeliger wordt voor zonlicht. Zolang je ervoor zorgt dat je je huid regelmatig op een dag beschermt tegen deze straling, is er niets aan de hand!

Gebruik altijd SPF!

Bovendien is het altijd aan te raden om je huid te beschermen tegen UV-straling, ook als je geen peeling ondergaat! UV-straling is namelijk de grootste veroorzaker van schade aan de huid wat leidt tot pigmentvlekken en rimpels, of in het ergste geval zelfs huidkanker. Zorg er dus voor dat je het gebruik van een crème met SPF toepast in jouw dagelijkse beauty-routine.