Schimmelnagels

Een schimmelnagel (in de volksmond kalknagel genoemd) zijn teen-of vingernagels die met een schimmel geïnfecteerd zijn. Een schimmelnagel heeft de kleur wit, geel of bruin en is verdikt, hobbelig, brokkelig en breekbaar. Heb je al langer last van schimmelnagels? Dan kan de nagel zelfs geheel of gedeeltelijk loslaten. Bij sommige mensen zijn schimmelnagels ook pijnlijk.

Helaas zijn schimmelnagels besmettelijk, waardoor overdracht van de infectie op andere nagels gemakkelijk plaatsvindt. Schimmelnagels komen meestal voor op de teennagels, maar in uitzonderlijke gevallen kunnen ook de vingernagels geïnfecteerd raken.

Te behandelen indicaties

  • Schimmelnagels op teennagels
  • Schimmelnagels op vingernagels

Hoe werkt een schimmelnagel behandeling?

Een laserbehandeling bij JP Skincare is een effectieve manier voor het bestrijden van schimmelnagels. Tijdens de behandeling maken wij gebruik van twee soorten lasers die de schimmel vernietigen. De eerste laser is de Q-switched Nd:Yag laser deze breekt de harde buitenschel van de schimmel. Vervolgens wordt de Longpulse laser gebruikt om de nagel te verhitten. Door de hitte die de laser veroorzaakt in de nagel kan de schimmel niet overleven. Uiteindelijk is de schimmel weg en zal de nagel weer mooi en gezond worden. Omdat teennagels maar met een snelheid van één millimeter per maand groeien zullen de eerste resultaten zichtbaar zijn na ongeveer 2-3 maanden. Volledige uitgroei kan 9 maanden tot langer dan een jaar duren.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Gemiddeld zijn er 3 tot 6 behandelingen nodig met een interval van 4 tot 8 weken. Per behandeling wordt gekeken of de behandeling het gewenste resultaat geeft en of een eventuele vervolgafspraak nodig is. Over het algemeen reageert ongeveer 60-80% van de schimmels, die schimmelnagels veroorzaken, op de verhitting die plaatsvindt tijdens te behandeling.

Ook wordt aangeraden om alle nagels te laten behandelen en niet alleen de zichtbare aangedane nagels Dit komt omdat er mogelijk schimmel aanwezig is die niet met het blote oog zichtbaar is. Daarnaast raden wij aan om jouw partner/huisgenoten ook te laten starten met de behandeling wanneer zij ook last hebben van schimmelnagels. Dit om te voorkomen dat je weer opnieuw in aanraking komt met de schimmel en de behandeling hierdoor mogelijk niet effectief is.