LED-Lichttherapie

Met LED-Lichttherapie pakken wij huidproblemen aan en werken wij tegelijkertijd aan jouw algehele huidconditie. Heb jij last van acne, rimpels, littekens, eczeem, psoriasis, (brand)wonden, (chronische)pijn of andere oneffenheden? Met deze vorm van huidtherapie komt er licht in de duisternis. De behandeling is pijnloos, zonder down-time en geeft direct resultaat.

Wij werken met DERMALUX; een wereldwijd toonaangevend merk dat al meerdere malen een award heeft ontvangen voor het beste LED-Lichtherapie device. Het systeem heeft een medische keuring en combineert bewezen golflengtes met baanbrekende gepatenteerde led-technologie.

Bewezen golflengtes

LED-Lichttherapie werkt d.m.v. verschillende kleuren (wetenschappelijke bewezen golflengtes). Bij LED-Lichttherapie maken we dus alleen gebruik van de goede golflengtes; de schadelijke (UV) worden eruit gefilterd. Er zijn drie soorten LED-licht: blauw licht, rood licht en bijna-infrarood licht. Iedere kleur heeft een specifieke werking op de huid.

Wij kunnen deze kleuren individueel op de huid plaatsen of tegelijkertijd in één behandeling inzetten om meerdere indicaties ineens aan te pakken.

De behandeling kan worden ingezet als een intensief behandelplan (Powerplan) voor optimaal resultaat, individueel als directe booster of direct na een huidbehandeling. Met de laatste vorm van behandelen verhogen wij het resultaat van de behandeling en kunnen we de downtime met wel 50% verkorten.

FAQ

Klik op het plusje om het antwoord op jouw vraag te lezen!

Het beste resultaat behalen we in kuurverband. De huid kan dan structureel verbeteren en verjongen. Dit doen we middels een op maat gemaakt: Powerplan. Gemiddeld zijn er 6-10 behandelingen nodig, afhankelijk van de leeftijd, huidtype en de huidconditie. Met LED-Lichttherapie bouwen de resultaten steeds verder op, zelfs tot 3 maanden nadat de kuur is gestopt. Om een optimaal resultaat te behouden is een maandelijkse onderhoudsbehandeling aan te raden.

Je kunt ook eenmalig onder het LED-Licht gaan of LED-Lichttherapie combineren met een andere behandeling voor meer resultaat en het tot 50% verkorten van de downtime (bij bijvoorbeeld microneedling en peelings).

 • Bij bepaalde auto-immuunziekten
 • Bij gebruik van medicijnen of plantextracten die lichtgevoeligheid veroorzaken; bepaalde antibiotica, antidepressiva, roacutane, St. Janskruid, hydrocortisonen, anti-schimmelmedicatie. Veelal is het voldoende 5 dagen met deze medicatie te stoppen alvorens een behandeling/kuur te ondergaan.
 • Schildklieraandoening of schildkliermedicatie
 • Lichtallergie en/of fotoallergische huidreacties
 • Epilepsie
 • Zwangerschap

Ja, een LED-Licht behandeling kan gecombineerd worden met:

 • Peelingen
 • Microneedling / Dermapen
 • Microdermabrasie
 • Oxygen Power Facial
 • Facials

Het versterkt het resultaat en verkort de downtime tot 50%.

Nee, de huid heeft geen hersteltijd nodig na de behandeling.