Laser ontharen

Veel mensen hebben last van ongewenste haargroei, overbeharing en ingegroeide haren. Laserontharen is een manier om haargroei definitief te verminderen. Bij JP Skincare helpen wij je graag aan een gladde en haarvrije huid, zonder stoppeltjes en bultjes. Met behulp van de Harmony XL Pro vernietigen wij de ongewenste haren inclusief haarzakje en zorgen wij voor een vermindering tot wel 95%.

Haargroeicyclus

Om te begrijpen hoe laserontharing de haargroei stopt is het van belang om te weten hoe de haargroei in de huid verloopt. Alle haren op ons lichaam groeien enige tijd en vallen dan uit. Op diezelfde plaats komt dan na enige weken weer een nieuwe haar. Deze cyclus van groeien en uitvallen is te verdelen in 3 stadia;

  1. De groeifase (anagene fase). In deze fase bevat de haarwortel pigment.
  2. De rust/overgangsfase (katagene fase). In deze fase stopt het haartje met groeien, en bevat de haarwortel weinig pigment.
  3. De fase van uitvallen (telogene fase). Na een rustfase valt het haartje uit en begint de cyclus overnieuw.

De beste fase voor laserontharing is de groeifase. Gemiddeld zijn slechts 15% van de haren tijdens een behandeling in de actieve groeifase. Dit is de reden dat er altijd meerdere behandelingen nodig zijn.

Hoe werkt ontharing?

Tijdens de behandeling wordt een lichtflits afgegeven welke wordt geabsorbeerd door het pigment in het haar en de haarwortel. Dit wordt omgezet naar warmte die de verbinding tussen de voedingsbodem en het haartje afbreekt. Hierdoor zal het haar compleet met de wortel loslaten van de voedingsbodem en uitvallen. Gemiddeld duurt het uitvallen van het haar 2 tot 4 weken. Deze haren komen dus niet meer terug. Bij de volgende behandeling is er weer een nieuwe serie haren in de groeifase die wij effectief kunnen behandelen

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Het aantal benodigde behandelingen hangt af van verschillende factoren zoals; hoeveelheid haargroei, dikte van de haren, kleur van de haren, hormonen, geslacht, locatie, huidtype, individuele reactie op de behandeling, medische achtergrond en het opvolgen van de voor- en nazorginstructies. Over het algemeen zijn er 6 tot 8 behandelingen nodig met tussenpozen van 4-6 weken voor behandelgebieden in het gezicht en 6-8 weken voor behandelgebieden op het lichaam.