Acnetherapie

“Het ene puistje is het andere niet”. Acne is er in ontzettend veel variaties en benamingen. Het komt voor bij jong en oud, man en vrouw. Het uit zich meestal in het gezicht, nek, het decolleté, rug en/of de schouders. Helaas is er ook nog zoiets als rest-acne. Je kunt rest-acne herkennen aan verschillende soorten acne-littekens, rode, paarse en bruine vlekjes als gevolg van eerdere ontstekingen. Bij JP Skincare behandelen wij alle soorten acne en rest-acne.

Behandeling tot 100% vergoed

De acne behandelingen bij JP Skincare worden uitgevoerd door behandelaren met een speciale acne specialisatie. Hiermee voldoen wij aan de voorwaarden van veel zorgverzekeraars om voor een eventuele vergoeding voor acnetherapie in aanmerking te komen. Het gaat hierbij om alle behandelingen die worden ingezet bij acne, acne littekens of vlekjes en plekjes die je hebt overgehouden aan acne.

Acnetherapie

Acnetherapie is een verzamelnaam voor de verschillende behandelmethode’s die wij kunnen inzetten bij acne. Er is namelijk geen standaardbehandeling die bij iedereen werkt. Ontstekingen vragen bijvoorbeeld om een andere behandeling dan de aanwezigheid van mee-eters. Op basis van de ernst van jouw acne, het optreden van littekenvorming, maar ook jouw leeftijd bepalen wij, in overleg met jou, welke behandelmethode(s) en thuisproducten het meest effectief zijn voor jou. Lees hieronder meer over onze werkwijze en verschillende acne behandelingen.

Intake / diagnose

Bij Acnetherapie starten wij altijd met een consult (eventueel aangevuld met een huidscan). Tijdens dit gesprek maken wij kennis met jou en jouw huid, brengen wij jouw voorgeschiedenis in kaart en onderzoeken wij mogelijke oorzaken van de acne (denk aan voeding, hormonale disbalans, insulineresistentie, werking darmen). Ook bespreken wij welke producten je gebruikt om jouw huid te reinigen en te verzorgen. Want uiteraard kan wat je op je huid smeert veel goed doen, maar ook veel kwaad als de producten niet geschikt zijn voor jouw huid. Op basis van deze bevindingen stellen wij een Acnetherapie behandelplan op. In dit behandelplan geven wij aan welke behandelingen geadviseerd worden, hoeveel behandelingen wij denken nodig te hebben en wat de kosten zijn. Ook krijg je van ons een folder met voedingtips bij acne. Ga je bij ons starten met jouw Acnetherapie behandelplan? Dan onderteken je een toestemmingsformulier (informed consent) en maken wij (indien van toepassing) foto’s voor jouw dossier.

Behandelmethoden

Om acne, acne littekens, grove poriën, vlekjes en plekjes te behandelen kunnen wij de volgende behandelingen inzetten en/of combineren.

Dieptereiniging

Bij een dieptereiniging ligt het accent op het reinigen van de huid. Het doel van de behandeling is om verergering van acne en littekens te voorkomen. Tijdens een dieptereiniging verwijderen wij handmatig en op een hygiënische manier puistjes, mee-eters en onzuiverheden. Soms gebruiken wij een dun, steriel naaldje om een opening te maken. Zo kan het talg makkelijker verwijderd worden en is er minder schade aan de omliggende huid.

Laser

Tijdens de laser behandeling maken wij gebruik van de zogeheten ClearSkin PRO, dit is een niet-ablatieve diepe laser (Erbium Glass 1540nm), waarbij de huid volledig intact blijft. De hersteltijd van de behandeling is hierdoor korter. Wij behandelingen zowel actieve acne als acne littekens met laser.

Peeling

Een peeling is heel effectief bij acneklachten. Omdat een peeling meerdere factoren kan aanpakken die een rol bij acne spelen. Zo is bijvoorbeeld salicylzuur perfect bij comedonen (mee-eters) en overtollig talg en een diepere TCA (tricholoorazijnzuur) peeling heel geschikt om acne littekens te verbeteren en vergrote poriën minder zichtaar te maken. Aan de hand van jouw huidbeeld wordt een geschikte peeling gekozen. Elke peeling heeft een andere hersteltijd. Uiteraard geven wij je hiervan een goede indicatie. Ook of de peeling zorgt voor vervelling of niet.

Blauw LED-Lichttherapie

Blauw LED-Lichttherapie kan als een losse behandeling, in combinatie met een andere behandeling of in kuurvorm geadviseerd worden. Tijdens een sessie wordt de acne 20 of 30 minuten belicht, waarbij de lamp 5 tot 10 centimeter boven jouw gezicht hangt. Tijdens de behandeling lig je ontspannen en draag je een bril om jouw ogen te beschermen. Het blauwe licht dood de acne bacterie, verminderd roodheid, brengt de talgproductie weer in balans en voorkomt een nieuwe acne uitbraak.

Microneedling / Dermapen 4

Microneedling met de Dermapen is heel geschikt om atrofische (deukjes) littekens te behandelen als gevolg van acne. De littekens worden door de behandeling minder zichtbaar en zijn dan minder storend. De Dermapen maakt doormiddel van kleine steriele naaldjes microkanaaltjes in de huid. Deze “schade” triggert de huid om nieuwe collageen- en elastinevezels aan te maken, waardoor de huid van binnenuit wordt hersteld. Na de behandeling is de huid rood en zal deze warm aanvoelen. Dit kan enkele uren tot een dag aanhouden. In sommige gevallen kan de huid gaan schilferen, dit gebeurt meestal op de tweede of derde dag.

Geneo+

Om de poriën goed te reinigen, de structuur van de huid te verbeteren en om eventuele sporen die acne heeft achtergelaten te verminderen is de Geneo+ een mooie behandelmogelijkheid. Tijdens de behandeling krijgt de huid een gecontroleerde peeling, verrijken wij de huid met extra zuurstof en worden actieve werkstoffen diep in de huid gesluisd.

TIPS BIJ ACNE

  • Blijf ervan af! Hoe verleidelijk het ook is, probeer niet te knijpen, te krabben of de hele tijd aan de puistjes te voelen. Hierdoor komen er bacteriën en vuil bij, waardoor het kan gaan ontsteken. Ook zorgt het voor meer puistjes, vlekjes en littekens.
  • Ga nooit naar bed zonder jouw gezicht te reinigen.
  • Reinig de huid niet te agressief. Dat irriteert de huid, droogt hem uit en zorgt juist voor een toename in de talgproductie. Gebruik een milde cleanser (zeepvrij) en voeg daarbij een huidverbeterende cleanser toe; gebruik de CLEAR CELL cleanser 2x per week bij een vette huid en de AGELESS Total Facial Cleanser 2x per week bij een droge huid met acne.
  • Vervang dagelijks jouw kussensloop.
  • Reinig regelmatig je telefoon met een alcoholdoekje (wij besparen je de waarheid over de hoeveelheid aanwezige bacteriën op je telefoon).
  • Puistjes en ontstekingen in jouw haarlijn kunnen komen door shampoo of haarstylingsproducten. Zorg ervoor dat deze producten niet op de huid achterblijven.
  • Eet geen melkproducten (melk, kaas, boter, yoghurt). Melkproducten bevatten allerlei hormoonachtige stoffen. Deze hormonen kunnen ervoor zorgen dat de talgproductie in de huid toeneemt.
  • Eet niet teveel “snelle suikers”. Maar kies voor voeding met een lage glycemische index.
  • Gebruik minerale make-up of medische foundation
  • Maak een afspraak. Wij achterhalen de oorzaak van jouw acne en zorgen dat jouw acne behandeld wordt.