Phi Brows

Microblading

Het bijtekenen van je wenkbrauwen. Hoeveel uren van je leven heb jij er al aan gespendeerd? Het is bij velen van ons een dagelijks terugkerend ochtendritueel, waar je al snel te veel kostbare minuten aan kwijt bent. Als het al perfect lukt, dan moet je maar hopen dat je getekende wenkbrauwen er aan het eind van de dag niet afgesmolten zijn door sporten, zwemmen of zomerse hitte. Herken jij dit? Trakteer jezelf dan op Phibrows Microblading. Dit is de meest natuurlijke semi-permanente wenkbrauwmake-up ever. Met flinterdunne hairstrokes worden je wenkbrauwen opgevuld en geperfectioneerd met behulp van de “Golden Ratio”. Zo ben jij verzekerd van een fantastisch resultaat!

Ben je geïnteresseerd?

Reserveer vandaag nog jouw afspraak voor onderhoudsvrije wenkbrauwen!

We starten met

een intake

Wanneer je komt voor jouw eerste afspraak, volgt eerst een intake gesprek. In dat gesprek krijg je informatie over de behandeling en de nazorg. Na ondertekening van het toestemmingsformulier wordt gestart met de behandeling. Het invullen van de toestemmingsformulier is verplicht, omdat dit een vereiste is van de GGD.

JP Skincare beschikt over een GGD vergunning voor het plaatsen van microblading. De GGD verstrekt deze vergunning alleen nadat een inspectie heeft plaatsgevonden. Plaats daarom altijd een PMU of een microblading behandeling bij een studio met een GGD vergunning. Op http://www.veiligtatoeerenenpiercen.nl zijn alle studio’s met een vergunning terug te vinden.

Zo gaat de

behandeling

De eerste stap van de behandeling is het bepalen van de vorm van de wenkbrauw. Hierbij wordt rekening gehouden met de anatomie van jouw gezicht en de ‘golden ratio’. Met een kompas en passer wordt de perfecte vorm uitgemeten. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van een speciaal computerprogramma om te controleren of de wenkbrauwen symmetrisch zijn. Met een speciaal potlood wordt de omtrek van de wenkbrauw getekend. We starten de behandeling pas als jij 100% tevreden bent over de vorm.

Bij het Microbladen wordt gebruikt gemaakt van vegan pigment van het merk PhiBrows. De pigmenten van PhiBrows staan bekend om het feit dat zij niet verkleuren (geen rood, paars of blauw), niet uitlopen en 100% veilig zijn (door de GGD gecontroleerd). De kleur van het pigment wordt afgesteld op jouw huid en haartinten.

Het pigmenteren van de haartjes duurt ongeveer een 1 uur. Voor de totale behandeling wordt 2,5 tot 3 uur ingeboekt. Na de eerste behandeling volgt de gratis nabehandeling binnen 4 tot 6 weken.

Alles wat je wilt weten over

Microblading

Klik op het plusje om het antwoord op jouw vraag te lezen!

Microblading is de nieuwste techniek op het gebied van semi permanente make-up voor de wenkbrauwen. Met een manuele pen met hele dunne, steriele naaldjes worden er natuurlijke pigmenten net onder de huid aangebracht. Dit wordt de ‘hairstroke techniek’ genoemd. Omdat er handmatig wordt gewerkt en niet met een machine, kunnen de eigen haartjes nauwkeurig worden nagebootst en krijg je het meest natuurlijke effect.
Microblading is geschikt voor iedereen vanaf 16 jaar. Voor iedereen die graag volle en natuurlijke wenkbrauwen wilt op elk moment van de dag.

Wanneer je jouw natuurlijke wenkbrauwen kwijtraakt vanwege chemotherapie is Microblading een fijn alternatief. Het is aan te raden om voordat je met de chemobehandeling begint, jouw wenkbrauwen te laten microbladen, omdat er dan gekeken kan worden hoe jouw natuurlijke wenkbrauwvorm en haargroeirichting is, om zo de behandeling natuurlijk mogelijk eruit te laten zien.

Microblading kan onprettig aanvoelen, maar in veel gevallen doet het geen pijn. Veel mensen zeggen dat de pijn gedurende de behandeling minder wordt. Maar natuurlijk kan de pijn per persoon verschillen.

De behandeling wordt afgeraden bij:
 • Suikerziekte
 • Chronische huidziekte
 • Bloedarmoede
 • Gebruik van bloedverdunners
 • Bij bepaalde auto-immuunziekten, huidziekten, infecties of wanneer je niet in goede gezondheid verkeert. Vraag ons in dit geval vooraf altijd om advies.
 • Bij zwangerschap
 • Wanneer er nog duidelijke aanwezige PMU is, wordt microblading ook afgeraden omdat het effect van de haartjes bijna niet zichtbaar zal zijn. Bij twijfel of je oude PMU genoeg vervaagd is, stuur ons dan vooraf een e-mail met een foto van jouw wenkbrauwen.
Microblading is een semi permanente techniek. Dit wil zeggen dat de pigment langzaam vervaagd. Gemiddeld blijven de wenkbrauwen 1,5 tot 3 jaar mooi.

Er wordt wel geadviseerd om gemiddeld 1 keer per jaar een nabehandeling uit te laten voeren. Dan zullen de gepigmenteerde haartjes licht vervaagd zijn, maar het model van de wenkbrauw is nog intact. Na ongeveer 3 jaar zal de pigmentatie volledig verdwenen zijn.

Bij een extreem vette huid kunnen de wenkbrauwen in een eerder stadium vervagen.

De huid kan na de behandeling rondom de wenkbrauwen lichtjes rood zijn, maar trekt vrij direct weer weg. Bij een zeer gevoelig huid kan het lichtjes opzwellen, maar dit is minimaal. De kleur is ongeveer 30% donkerder dan het uiteindelijke resultaat. Het uiteindelijke resultaat is na een aantal dagen zichtbaar wanneer de korstjes eraf vallen. Omdat de hairstrokes erg dun en strak zijn, is het resultaat zelfs direct na de behandeling erg natuurlijk.

De eerste behandeling duurt ongeveer 2,5 tot 3 uur, dit is inclusief intake gesprek en uitleg over de nazorg.

Het is normaal dat ongeveer 10 tot 15% van de microblading verdwijnt na de eerste behandeling. Daarom wordt er altijd een tweede afspraak ingepland. Alles wat vervaagd is of lichter is geworden wordt dan opnieuw bijgewerkt.

Microblading is vorm van semi-permanente make-up, die alleen geschikt is voor de wenkbrauwen. Met 18 steriele naaldjes in een manuele pen worden de hairstrokes met pigment getekend. Door de plaatsing tussen de eerste en tweede huidlaag blijven de hairstrokes zeer strak. De behandeling is milder en het resultaat is natuurlijker dan bij reguliere PMU.

Permanente make-up is geschikt voor de wenkbrauwen, eyeliners en lippen. Met een machine met 1 of meerdere naalden wordt er pigment onder de opperhuid (lederhuid) geplaatst met een hairstroke of schaduwtechniek. Omdat er dieper in de huid wordt gewerkt blijft het 3 tot 5 jaar zichtbaar, de kans op uitvloeiing is aanwezig.

Bij tatoeage wordt inkt met een machine in de onderste huidlaag getatoeëerd. De kans op uitvloeiing is groot en verdwijnt nooit meer.

24 uur voor de afspraak geen alcohol, drugs, koffie, thee en andere dranken met cafeïne nuttigen. De wenkbrauwen mogen indien gewenst gewoon opgemaakt worden. De make-up wordt voor de behandeling netjes van de huid gehaald.

Voor een optimaal genezingsproces, dienen onderstaande instructies nauw te worden opgevolgd. Indien je vragen hebt over de nabehandeling, schroom dat niet om contact op te nemen met onze Phi-Brow Artist Natascha.

Dag 1

 • Raak de huid (rondom) de wenkbrauwen niet aan met je handen. Op onze handen leven bacteriën, welke de kans op een infectie kunnen vergroten.
 • 30 minuten na de behandeling breng je met een schoon wattenstaafje een dun laagje verzorgende crème aan, welke je van ons meekrijgt (Phicandy of een Vitamine A&E crème). Het gebruik van de crème stimuleert het behoud van het pigment.
 • Herhaal deze behandeling 3 tot 5 keer op de eerste dag. Als de behandeling laat in de middag of in de avond heeft plaatsgevonden, voer je bovengenoemde handeling voor het slapen uit. Tevens wordt aangeraden om de wenkbrauwen af te dekken met een Phipatch voor de nacht. Dit is een speciale pleister die je van ons meekrijgt en beschermt de wenkbrauwen tegen eventueel aanraken (infectie).

Dag 2 tot en met dag 7

 • In de volgende 6 dagen breng je elke dag, 2 keer per dag,  de verzorgende crème aan. Als je je gezicht wast pas dan op voor de wenkbrauwen; ga niet wrijven maar dep de wenkbrauwen.

Wat te vermijden?
Dag 1 tot en met dag 7

 • Geen crème (dag/nachtcrème) op de wenkbrauwen aanbrengen behalve de verzorgende crème die u heeft meegekrege
 • Geen make-up aanbrengen op de wenkbrauwen
 • Vermijd sport waarbij je veel zweet
 • Ga niet naar de sauna, het zwembad of de zonnebankstudio
 • Geen stoom of massage nabij het gezicht
 • Geen zonnebrandcrème op de wenkbrauwen smeren
De eerste 30 dagen: afgeraden wordt bezoek aan het zwembad, zonnestudio, en/of sauna. Geen gezichtsbehandeling, geen (fruitzuur)peeling, geen microdermabrasie, geen crèmes met groeifactoren, geen laserbehandelingen (dit kan de gepigmenteerde huid beïnvloeden waardoor pigmentverlies/ verbranding op kan treden). Het gebruik van antibiotica en hormonale behandelingen kunnen invloed hebben op de houdbaarheid van het pigment (sneller vervagen). Gebruik een zonnebrandcrème indien je naar buiten gaat, maar let op: op de wenkbrauwen pas na de 14e dag.Bij overige vragen, neem contact op met onze specialist Natascha.