Al ben je nog zo’n sportfanaat en stretch je nog zo netjes na een work-out, soms ontkom je helaas niet aan spierpijn. Of je nou een zware training of een rustige yogasessie achter de rug hebt, je ledematen, spieren en gewrichten hebben het na een work-out zwaar te verduren. Met onze sportmassage worden je spierknopen en je spierpijn effectief aangepakt en komt je lichaam volledig tot rust.


Goed nieuws! Vanaf volgende week 28 februari kan je elke woensdag bij ons terecht voor een sportmassage. Onze Sport Masseur, Linda, zal je altijd een behandeling op maat geven die volledig aangepast wordt aan jouw wensen. Je geniet al van een sportmassage vanaf 25 minuten, maar deze kan makkelijk ook 50 minuten duren – dat is helemaal afhankelijk van de klachten en wensen die je hebt.

Een sportmassage is niet alleen, zoals de naam doet vermoeden, bedoelt voor sporters. Het is vooral ook een aanrader voor niet sporters omdat deze een ontspannende werking op het gehele lichaam heeft. Niet-sporters kunnen dezelfde reacties hebben als sporters. Dit kan bijvoorbeeld door een langdurige blootstelling aan overbelasting, verkeerde werkhouding of stress komen. Zo vloeit alle stress en spanning uit het lichaam weg. Een sportmassage is dus vooral geschikt voor mensen met langdurig opgehoopte spanning in lichaam en geest.

SPORTMASSAGES VOOR TIJDENS OF NA EEN TRAINING

Sportmassage kan toegepast worden voor, tijdens of na het sporten dan wel training of wedstrijd.

  • Vooraf: er wordt een stimulerende massage gegeven, zodat het lichaam klaar is om optimaal te presteren. Deze stimulerende massage zorgt voor een goede doorbloeding en bereidt de spieren voor op de komende prestatie.
  • Tijdens: het accent licht op ontspanning. Tijdens het sporten kan het prettig zijn om specifieke spiergroepen even rustig te masseren, zodat de prestatie daarna weer verder opgepakt kan worden.
  • Na: hiermee wordt het herstel bevorderd, eventuele spierpijn voorkomen en de hersteltijd wordt verkort. Het lichaam wordt daardoor beter voorbereid op een volgende inspanning. Ook hier ligt het accent op ontspanning. Tijdens het sporten is het doel de versnelde afvoer van afvalstoffen en vocht in de spieren. De massage zorgt dan voor minder spierpijn en minder kans op blessures.

HANDIG OM TE WETEN

Na een sportmassage is het belangrijk om veel water te drinken. Er kunnen namelijk opgehoopte afvalstoffen vrijkomen. Water helpt om deze afvalstoffen goed af te voeren en het lichaam te reinigen. Twee dagen na de massage voel je je een stuk beter. Een sportmassage mag niet worden toegepast bij koorts, een ontsteking of wond van de huid of na een spierscheuring of kneuzing.

Boek jouw Sportmassage via de knop “afspraak maken”, mail info@jpskincare.nl bel 072-7437082