Voor de Olympische spelen van 2016 was Cupping vrijwel onbekend. Totdat Micheal Phelps, een Amerikaanse zwemmer, verscheen met opvallende rode ronde plekken op zijn rug. Micheal won een gouden medaille en sindsdien heeft cupping therapie er aardig was fans bijgekregen. Maar wat is Cupping precies?

Wat is cupping?

Cupping is een behandelingswijze waarbij wij cups vacuüm laten trekken op het lichaam. Hierna masseren wij met de cups (ook wel moving cupping genoemd). De behandeling is een intensieve massage die diep werkt op de spieren en lichaamsweefsels en zorgt voor een compleet gevoel van herstel en ontspanning. De resultaten zijn indrukwekkend – de massage vermindert (spier)pijn en zwellingen, maakt verkleefd littekenweefsel los en gaat blokkades en spierknopen tegen. Goed om te weten: na een cupping is op de plek van behandeling vaak een duidelijke verkleuring te zien is. Het komt door de intense doorbloeding van het weefsel. De kleur van de plek kan verschillen, van rood tot meer paars. Deze verkleuring trekt na een paar dagen vanzelf weer weg.

De resultaten zijn indrukwekkend – de massage vermindert pijn en zwellingen, maakt verkleefd littekenweefsel los en gaat blokkades en spierknopen tegen.

Cellulite

Ook zetten wij Cupping in tegen cellulite. Cellulite ofwel sinaasappelhuid is een vervelend probleem waar veel dames mee te maken krijgen. Gezonde voeding en beweging helpen, maar je huid zal nooit helemaal strak worden. Cellulite ontstaat namelijk door een verstoring in het bindweefsel. Hierdoor worden vocht, vet en andere afvalstoffen niet meer goed afgevoerd en ontstaat de bobbelige huid. Door bindweefselmassage technieken te combineren met Cupping kunnen wij de sinaasappelhuid verminderen.  Het resultaat? Een mooie strakke en stevige huid.

Benieuwd naar Cupping? Tot 8 juni krijg je eenmalig € 10,- korting op al onze cupping treatments. Klik hier voor het reserveren van een Cupping massage of Cellulite treatment. Aan de balie wordt de korting direct verwerkt.