Nieuw jaar, nieuwe voornemens. Bij deze frisse start hoort een mooie, gezonde huid. Daarom hebben wij de 5 meest gemaakte skincare mistakes op een rijtje gezet. Zo is in 2018 de perfecte huid ook voor jou binnen handbereik!

1 Te agressieve reiniging (cleanser)

Je denkt goed bezig te zijn, want schoon is schoon toch? Maar helaas zijn de meeste cleaners rijkelijk voorzien van zeepachtige ingrediënten, alcohol, parfum en heel veel andere naties. En juist deze irriterende stoffen zorgen voor een droge, jeukende of zelfs vette huid. Een goede cleanser is de eerste stap naar een mooie gezonde huid. De ideale cleanser reinigt jouw huid goed, zonder de barrièrefunctie van je huid te verstoren. Onze absolute favoriet is de Nourishing Cleanser van Jane Scrivner. Deze reinigingsbalm is geschikt voor alle leeftijden en huidtypen en verwijdert alle make-up zonder de huid uit te drogen of te beschadigen. Haal in onze salon een gratis proefje en probeer het zelf.

2 Slapen met make-up

We weten het allemaal: met make-up op slapen is slecht. Toch doet bijna de helft van alle vrouwen dit wel eens. Maar juist in de nacht herstelt onze huid zich. Onze huid functioneert namelijk, net als de rest van ons lichaam, op een biologisch ritme dat ongeveer 24 uur duurt. Zo is de huid ’s nachts met name bezig om zichzelf te vernieuwen. Het dragen van make-up kan dit proces tegenhouden, waardoor je je huid kan beschadigen. Dus reinigen, elke dag weer. Ook wanneer je geen make-up draagt, hopen vuil en stof zich op je huid op. Op een gereinigde huid doet je skincare het bovendien ook veel beter.

3 Altijd dezelfde producten gebruiken

In de winter heeft je huid andere behoeftes dan in de zomer. Het is niet zo gek dat je huid ander reageert zodra de seizoenen veranderen. Ook hormonale veranderingen zoals zwangerschap of de overgang kunnen goede redenen zijn om naar je skincare routine te kijken. Kijk dus goed in de spiegel en smeer een beetje meer of minder, verander van peeling als dat nodig is en voeg bij droogte een olie aan je skincare routine toe.

4 Niet hygiënisch met producten omgaan

De welbekende vinger in de pot. Op onze vingers zitten veel bacteriën. Zelfs nadat we onze handen gewassen hebben zitten deze er nog. Dus elke keer als je met een vinger in je pot crème zit zorg je ervoor dat deze minder lang meegaat. Ook kunnen de bacteriën in je crème ervoor zorgen dat je huid gaat reageren. Denk aan puistjes, rode vlekken en irritaties. Wij begrijpen dat een vinger makkelijker is dan een spatel, maar pas dit stukje van je skincare routine aan. Gelukkig komen er steeds meer producten in pompjes. Want de creme mag je natuurlijk wel met je vingers uitsmeren over je gezicht. Wanneer je een spatel gebruikt, vergeet deze dan niet schoon te maken achteraf.

5 Te vaak / te veel exfoliëren

Scrubben, exfoliëren en peelen; je huid wordt lekker glad. Maar te vaak en teveel is helemaal geen goed plan. Vaker dan één tot twee keer per week is niet noodzakelijk en kan zelfs schadelijk zijn. Het beste moment voor het verwijderen van dode huidcellen is voor het slapen gaan. Dan heeft je huid voldoende tijd om te herstellen.

Twijfel jij aan jouw skincare routine? Kom langs tijdens een van onze inloopuren of plan een gratis huidanalyse. Ook helpen wij je graag met het begrijpen van de ingrediëntenlijst van jouw beautyproduct(en).